KAIKKIEN TUOTTEIDEN TOIMITUSAIKA 1-3 ARKIPÄIVÄÄ
+358 45 783 457 86

Tietoa meistä - Kuitua

Kuitua.com on vuonna 2021 perustetun Fibersys Oy:n verkkokauppa, joka keskittyy mahdollisimman ekologisten luonnonkuitutuotteiden myyntiin ja valmistamiseen. Meillä on kokemusta erityisesti kuituhampun viljelystä, jalostamisesta ja kuidutusteknologian kehittämisestä.

Image courtesy of Ponsulak / FreeDigitalPhotos.net

Pyrimme tuotevalikoimamme osalta tarjoamaan mahdollisimman lähellä ja ympäristöystävällisesti tuotettuja tuotteita. Kotimaisten tuotteiden lisäksi valikoimiimme kuuluu sellaisten lähimaiden tuottajien tuotteita, joiden toimintatapoihin olemme henkilökohtaisesti tutustuneet. Emme hyväksy tuotteita, joiden raaka-aineen viljelyssä on käytetty torjunta-aineita tai muita ympäristön kannalta huonoja käytänteitä.

Ulkomailla tuotettujen tuotteiden osalta pyrimme siirtämään niiden tuotannon Suomeen heti, kun kotimainen kysyntä sen mahdollistaa.

Osallistumme yhdessä  muiden yritysten, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa tuotekehitysprojekteihin. Ensivaiheessa keskitymme kehittämään pääasiassa turvetta ja muoveja korvaavia tuotteita. Tällaisia tuotteita ovat mm. erilaiset katemateriaalit ja kasvualustat. Kehitämme myös kuitukasvien jalostukseen ja tuotteiden valmistukseen soveltuvaa teknologiaa, joista meillä on jo vahvat näytöt.

Meillä on kokemusta useista hankkeista, joissa on kehitetty hamppurakentamiseen keskittyviä tuotteita (rakennuseristeet, hamppubetoni jne.), biokomposiitteja, kuivikkeita ja kasvualustoja.

Löydät yhteystietomme täältä.